februar
14

Ob mednarodnih dnevih boja proti nasilju nad ženskami v letu 2018 smo v mesecu novembru in decembru 2018 v okviru svetovalnice Kapljica oblikovali in soorganizirali različne preventivne dogodke, ki so bili namenjeni opozarjanju na problematiko nasilja v lokalnem okolju in informiranju o različnih oblikah pomoči.

  • Skupaj z Varno hišo Ptuj in Knjižnico Ivana Potrča Ptuj ter v organizaciji dogodka otvoritve s strani strokovnih delavk Centra za socialno delo Spodnje Podravje, enota Ptuj, smo v prostorih knjižnice organizirali razstavo različnih gradiv z naslovom “Pripovedovalke. Ta je bila na ogled od 23.11. do 7.12.2018. Ob razstavljenih gradivih smo izobesili narisane slike in sliko postavitve figuric v peskovniku od mladoletnih deklic in deklet. Dela so bila izdelana v času individualnih obravnav v svetovalnici. Z njimi smo mimoidočim želeli približati notranji svet deklic in deklet iz različnih družinskih situacij, znotraj katerih so doživljale dolgotrajne ali kratkotrajne travme in različne oblike nasilja.
    Objave medijev:
    Radio Tednik Ptuj ,
    Ptujska Televizija PeTV (od 11:24) .
  • S Humanitarnim klubom Soroptimist klub Ptuj, z Varno hišo Ptuj, s Centrom za socialno delo Spodnje Podravje, enota Ptuj in s Policijsko postajo Ptuj smo 29.11.2018, na Mestnem trgu na Ptuju, organizirali preventivno stojnico, na kateri smo opozarjali na različne oblike nasilja (družinsko, medvrstniško, spletno,.) ter informirali o različnih oblikah pomoči v lokalnem okolju. Stojnico so z belimi pentljami ter slikovnim gradivom okrasili učenci Ekonomske šole Ptuj iz Šolskega centra Ptuj.
    Objave medijev:
    Radio Tednik Ptuj,
    Ptujska Televizija PeTV 1 (od 4:23),
    Ptujska Televizija PeTV 2 .

Vabljeni k ogledu.

Comments are closed.