julij
8

V mesecu maju in začetku junija 2021 smo v prostorih Dnevnega centra za otroke in mladostnike organizirali sklop petih delavnic z imenom “Ustvarjalnice”. Za izvedbo projekta smo se odločili, saj je bilo veliko otrok v tem obdobju socialno izoliranih, v njih smo opažali številna nova, neizražena občutja. Čustva so nesnovna, a pustijo odtise v snovnosti. Umetniško izražanje v varnem in spodbudnem okolju pa omogoča, da le-ta izrazijo in tudi upodobijo.

Projekt smo izvedli prvič, pod vodstvom Klare Jan, kmalu magistre ilustracije. Zainteresirani otroci in mladi so tako ustvarjali različna umetniška dela in umetniške izdelke uporabne vrednosti. Otroci so pokazali veliko željo po umetniškemu izražanju, mnoge pa so le-te navdihnile, da se bodo umetniško udejstvovali tudi v prihodnosti.

Z dobrodelno dražbo njihovih izdelkov smo si prizadevali, da bi zbrali sredstva za vsakega vključenega mladega umetnika posebej in jim tako pomagali pri uresničitvi njihovih želja kot so novo kolo, udeležba na poletnem taboru in podobno.

In to nam je tudi uspelo!

V senci velikega drevesa, ki se nahaja ob naših prostorih na Slovenskem trgu, smo na sobotno dopoldne, 26.6.2021, organizirali dobrodelno dražbo umetniških izdelkov iz projekta “Ustvarjalnice”.

Dražbo je vodil Tadej Toš, ki je s svojo tenkočutnostjo omogočil, da so se obiskovalci dogodka zabavali in še dodatno zavzeli za podporo projektu. V vmesnem času smo prisluhnili prijetni glasbi, za katero je poskrbela glasbena skupina Anomalo s svojimi avtorskimi skladbami in nadarjena pevka Ana Karneža, ki je ob spremljavi kitarista skupine Anomalo, Jureta Bračka, otvorila dogodek s slovenskimi zimzelenimi.

Ob pomoči vseh že omenjenih, torej donatorjev, človekoljubov in seveda naših prostovoljcev, nam je uspelo zbrati 1.622,00 evrov!

Z zbranimi sredstvi že uresničujemo želje nadobudnih umetnikov in jim pomagamo, da počitnice preživijo še nekoliko bolj zabavno kot sicer, torej z novimi kolesi, kotalkami, udeležbo na poletnih taborih in v toplicah.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste doprinesli k temu, da je dogodek zaživel tako zelo lepo in da je namen dosežen. Otroci so bili presenečeni in presrečni.

1625731408248

Comments are closed.